Hovedvejens Dyreklinik blev etableret i 1982 af dyrlægerne Karin og Dawit Zekiros. Klinikken er efterhånden vokset betydeligt i omfang, men med samme personlige karakter som fra begyndelsen.

Modtagelse og venteværelse

Klinikken råder over et stort venteværelse med reception.

Dyrenes trivsel og velbefindende er i højsædet

Hos os handler det om, at dyrene har det godt. De kommer som oftest til os i en stresset situation sammen med deres ejere. Nogen af dyrene har har det rigtigt skidt og kræver øjeblikkelig behandling, andre er bange fordi de er taget væk fra deres hjem og vante miljø. Andre igen genkender vores klinik og er glade ved gensynet… Heldigvis. Uanset hvad, gør vi alt for, at dyrene oplever den kyndighed og ro, som de har brug for og samtidig får den behandling, der er påkrævet i situationen.

Herunder ses et par af dyrenes historier fra vores klinik.

Blodprøver

Previous
Next

Katten Max skal have taget en blodprøve under et rutinetjek. Han har fået konstateret forhøjet stofskifte og får dagligt piller til at afhjælpe en svag skjoldbugskirtel. Max blod-tal skal løbende tjekkes og justeres så han ikke får hverken for meget eller for lidt medicin.

Overvågning og behandling

Previous
Next
Hunden Fjolle er indlagt på grund af opkast og dårlig mave. Udover kvalmestillende medicin får han væske tilført gennem et lille venekateter i benet og derfor indlagt og sat i bur, Fjolle har fået en krave på for ikke at pille venekateteret ud. Væskeflowet styres ved hjælp af en infusionspumpe.

Klo-klip og tjek af tænder

Previous
Next

Hunden Sally skal have klippet kløer og tjekket tænder. Hunden beroliges med godbidder så kløerne kan klippes på en rolig hund, der har fokus på noget andet end sine poter.

Tilslibning af næb på fugle

Previous
Next
En undulat skal have slebet sit næb. I naturen holder fuglene selv næbbet kort og skarpt. Fugle i fangeskab skal ofte have hjælp fra en dyrlæge til at holde næbbet.

Utrolige ting vi oplever med dyr

Her er nogle eksempler på hvad vi får ind til behandling/operation i klinikken:

1. En kanin havde fået stød efter at have bidt i ledningen. Kaninen fik det godt igen.
2. Blæresten fra en gravhund – fjernet ved operation.
3. Pind fjernet fra spiserøret på en boxerblanding, sket ved at ejer kastede med pind.
4. Blommesten fjernet fra tarmen på en Cavalier King Charles spaniel.
5. Sten fra indkørsel fjernet fra maven på en Labrador. Hunden legede meget med sten og da ejer vil tage dem valgte hunden at sluge dem i stedet.
6. Synål med tråd fra munden på en alt for nysgerrig unghund. Nålen kunne ikke umiddelbart fjernes på grund af at tråden sad fast i kinden, men kunne trækkes ud efter let en bedøvelse.
7. Blæresten fra en cockerspaniel. Man kunne høre stenene slå imod hinanden når hunden gik. Fjernet ved operation.

Troldefar – Dværgsilkeabe

Previous
Next

“Troldefar” er født i 15½ år (født i 2005) og vejer 110g. Han har været vores patient i 13 år,  hovedsageligt med tandproblemer og er absolut ikke begejstret for dyrlæger. Han er far til flere end 10 unger, og bor sammen med 7 andre dværgsilkeaber. 

Dværgsilkeaber (Cebuella pygmaea) er en silkeabe i familien af egernaber. Denne art er verdens mindste abeart. Dyret når blot en længde på 12-15 cm med en hale på 17-23 cm og en vægt på 100-125 g. Dens føde består af frugt, insekter og plantesaft. Den bliver kønsmoden i 2 årsalderen og kan blive op til 12 år gammel. Den lever i tæt regnskov langs floder i det vestlige Brasilien, det sydøstlige Colombia, det østlige Ecuador og det østlige Peru. Hunnen er drægtig i 140 døgn før hun føder 1-3 unger.

Dehydreret pindsvin

Et pindsvin blev bragt ind i klinikken, fuldstændig afkræftet efter flere meget varme dage. Det viste sig at en skål med frisk vand var den helt rigtige medicin.