Klinikken tilbyder en bred vifte af forskellige ydelser. Vores personale er eksperter indenfor mange forskellige fagområder. Nedenfor ses vores liste med beskrivelser over de mest almindelige ting, som jeres dyr kan komme ud for og som kræver behandling eller pleje.

Konsultationsafsnit og operationsstuer

Klinikken råder over to separate konsultationsafsnit herunder et særligt øjenundersøgelsesområde, to operationsstuer til henholdsvis større og mindre operationer, eget laboratorium, røntgenlokale (digital røntgen), særskilt rum med bure til indlæggelse eller isolation, udendørs løbegård samt et stort lager til foder mm.

Sundhedsundersøgelse

Klinikken lægger stor vægt på en grundig sundhedsundersøgelse af dit kæledyr, det være sig i forbindelse med vaccination eller for at løse et sygdomsproblem. Det er naturligvis således at du selv er til stede ved undersøgelsen. Veterinærsygeplejersken vil ofte stille en række spørgsmål ved registreringen og sørge for at dyret vejes inden undersøgelsen, alt sammen for at mindske stress i konsultationen.

Røntgen

Røntgenoptagelser er et uundværligt hjælpemiddel i diagnostikken af en lang række knogle- og bløddelssygdomme. Røntgenoptagelser kræver ofte at dyret bedøves for at undgå rystelser i billedoptagelsen. Klinikken har digitalrøntgen som giver billeder med god kvalitet på bare få sekunder.

Ultralydsskanning

Anvendelsen af ultralydsskanning er en vigtigt diagnostisk metode hvis man skal vurdere f.eks. hjerteaktivitet, lever, nyrer, prostata eller undersøge for drægtighed og kræver normalt ikke bedøvelse af dyret. Ultralydsskanning kan også anvendes i forbindelse med udtagning af sterile prøver fra organer og i den forbindelse kan en let bedøvelse kan være nødvendig.

Laboratorieundersøgelser

Klinikken har et avanceret udstyr til analyse af blodprøver, hvilket betyder at vi hurtigt kan få vigtige oplysninger om patientens tilstand og dermed påbegynde en mere målrettet behandling. Vi tilbyder at udføre en blodprøve før operative indgreb og yderligere forbedre vores indsats for det bedst mulige operationsforløb.

I det daglige foretages urinundersøgelser samt undersøgelse ved mikroskopi af prøver for en lang række parasitter f.eks. indvoldsorm, hjerte-/lungeorm samt celleprøver. Vævsprøver (histologi), allergitests og visse specielle blodprøver sendes til anerkendte laboratorier.

Vaccination

Det er vigtigt at hunde/katte vaccineres for at opnå bedst mulig beskyttelse mod forskellige sygdomme. Hunde/katte, som ikke er vaccineret, og som bliver smittet med en sygdom, vil oftere opleve et alvorligt sygdomsforløb, som eventuelt kan have dødelig udgang.

Hunde/katte, som er vaccineret, kan godt blive smittet, men vaccination forstærker immunforsvaret og sygdomsforløbet vil som regel være mildt eller slet ikke opdages, og det vil meget sjældent medføre døden.

Almindeligt anvendte vacciner til hund beskytter mod hundesyge, leverbetændelse, parvovirus og kennelhoste, eventuelt tilføjes leptospirose (oftest til jagthunde eller ved rejser til udlandet).

Ved rejse til udlandet kræves vaccine mod rabies (hundegalskab).

Almindeligt anvendte vacciner til kat beskytter mod kattesyge, katteinfluenza, calicivirus og chlamydia. I visse områder anbefales desuden vaccination mod katteleukæmi. Katte som skal ud og rejse skal også vaccinerers mod rabies.

Klinikken anbefaler et årligt sundhedseftersyn af din hund/kat hvor det vurderes hvilken vaccine vil være bedst egnet.

Bedøvelse og operation

Mange indgreb på dyr kræver at dyret bedøves. Valg af bedøvelsesmetode baseres på en forudgående grundig klinisk undersøgelse ofte suppleret med en blodprøve. Sædvanligvis vil et dyr der har været bedøvet kunne hjemsendes samme dag. I forbindelse med bedøvelse overvåges pulsen, blodets iltindhold, respiration, blodtryk og temperatur. Alle vore operationspatienter ligger på et opvarmet operationsleje og flyttes efter operationen til et opvarmet burrum med isolerende trykaflastende underlag og tæpper for fortsat at holdes varm og tilses regelmæssigt.

Sterilisation/kastration

Klinikken foretager rutinemæssigt sterilisation og kastration af hunde, katte, ildere, marsvin og kaniner. Disse operative indgreb foretages altid i fuld bedøvelse med overvågning af bl.a. puls, blodtryk, iltmætning, respiration og temperatur. Opvågning sker under kontrollerede forhold i opvarmede burrum, hvert bur er forsynet med trykaflastende underlag og tæpper for størst mulig komfort

Du er velkommen til at få en uddybende snak med os inden du beslutter dig.

Inden operationen:

Da katten/hunden skal i fuld bedøvelse er det vigtigt at den er fastet i ca 12 timer, dvs. den må få sin aftensmad og derefter må den kun have adgang til rent drikkevand. Det er en god ide at lufte hunden inden indlevering til operation.

Selve operationen:

Såvel sterilisation som kastration foretages i fuld narkose, hvor vi anvender de mest skånsomme bedøvelsesmidler med færrest mulige gener under opvågningen.

Sterilisation foretages gennem et indsnit i bugvæggen, både æggestokke og livmoder fjernes, hvorefter bugvæggen syes sammen. Stingene fjernes efter 10-12 dage. Katte forsynes med en krave, hunde får tilbudt et speciel bugforbinding.

Kastration foretages på kat ved et lille snit i hver pung hvorefter testiklen fjernes. Huden sys ikke og det er sædvanligvis heller ikke nødvendigt med krave.

Hos hund sker kastration gennem et enkelt snit foran pungen, og huden lukkes med sutur. Hunden forsynes med en krave og stingene fjernes efter 10-12 dage.

Alle dyr der opereres bliver behandlet med smertestillende medicin.

Ved hjemkomst må hunden/katten gerne tilbydes lidt mad og vand, men vær ikke urolig hvis appetitten er lidt mindre de første par dage.

Er du i tvivl eller urolig skal du ikke tøve med at kontakte klinikken.

Urinvejsproblemer

Specielt katten er plaget af urinvejsproblemer ”blæresten”. Det er nødvendigt at udtage urinprøve, eventuelt under bedøvelse; men også røntgen, blodprøve, og indlæggelse med kateterisering og dropbehandling kan blive aktuelt. Visse blæresten kan kun fjernes ved et operativt indgreb. Smertebehandling og foder indgår som en del af behandlingen, men også ændringer i kattens daglige rutiner og omgivelser skal måske ændres (f.eks vægttab, flere kattebakker samt god hygiejne, nedsættelse af stress ved hjælp af feromoner).

Tandbehandlinger

Tandbehandlinger hos hund, kat, marsvin og kaniner er almindeligt forekommende og klinikken råder over udstyr således at der kan foretages en lang række tandbehandlinger. Der foretages ligeledes tandrøntgen.

Knæoperationer

Hunde kommer ofte til skade i deres knæ og klinikken har stor rutine i forskellige knæoperationer. Der samarbejdes desuden med dyrlæger med speciale i ortopædi f.eks.ved behov for kikkertundersøgelser (artroskopi) samt vurdering af røntgenbilleder.

Øjen-/ørebehandling

Klinikken er i stand til at diagnosticere og behandle en lang række øjen- og ørelidelser. Der samarbejdes desuden med både øjen- og hudspecialister.